Rolig idrott – step-ups på mursten!

Gillar du sport och idrott och vill träna extra hemma? Speciellt under sommarhalvåret finns det många olika saker du kan göra. Ett utmärkt exempel är step-ups på mursten. Här kan du kombinera trädgårdens design med träningsredskapen du behöver – hur lätt som helst. Din egen trädgård är en perfekt arena för träning!

Mursten – den nya träningsstenen!

Du kan använda mursten till step-ups där du tränar ben och vrister. Mursten är en snygg avdelare eller inramning i trädgården. Det finns många som säljer olika sorters sten, och Stenbolaget är en av de allra främsta. Här finns stenar i olika material och färg, men om du ska använda en sten till träning behöver du välja en stenmur med raka linjer, som exempelvis en rustik blockstensmur i grå granit. Dessa stenblock är både vackra som kantsten runt trädgårdsrabatten och som en mur. Du kan para ihop flera i bredd och skapa stabila block. Oavsett var du placerar muren kan du använda den vid step-up-träning där du behöver kliva upp och ner från stenen. Du kan också bygga två eller tre trappsteg för din step-up-träning. Ett annat mycket vackert murblock är den svarta graniten, den blir en snygg kontrast till vita eller ljusa sommarparasoll.

Snyggt med stenmur

Bygg en längre fristående mur på tomten, du kan göra olika höga etapper i muren. Då kan du börja träna på den lägsta delen och öka på höjden undan för undan. Det fina med mursten eller en mur är också att det är underhållsfritt. Du slipper olja ett trästaket och samtidigt har du ett suveränt träningsredskap. På Stenbolaget kan du prata med kunnig personal och få tips om vilka stenblock som både kan passa din trädgård och träningen. Det finns också flera bra inspirationsartiklar på sajten där man kan få tips på hur andra kunder har byggt med mursten.

Bygg med rätt tillbehör

Om du bygger din mur själv är det viktigt att du använder rätt tillbehör. Viss typ av mursten ska man limma medan andra typer av mursten har låspluggar. Det behövs också verktyg och fyllnadsmassa. Läs på innan du börjar bygga och nyttja kunskapen på Stenbolaget!