Hur kommer idrotten att se ut?

Kommer idrotten att förändras? Med största sannolikhet, ja. Men frågan är i så fall: på vilket sätt kommer den att förändras?

All idrott kommer att förändras

Det går inte att säga på exakt vilket sätt. Men om det är något man kan lita på så är det att all idrott, på något sätt eller annat, kommer att förändras. Det är inte konstigt, och svaret finner man genom att se hur idrotterna såg ut för över 100 år sedan – eller ännu längre. Det må ha varit sporter som kontrollerades av förbund som FIFA, men trots det var stora skillnader i hur man utövade sporterna.

Alla sporter och idrotter hade olika regler, och utövades annorlunda. En av världens äldsta sporter, löpningen, hade inte ens ett sätt för att mäta hur snabbt man kom i mål, utan bara att man faktiskt passerade mållinjen. Fotbollsspelare behövde inte heller oroa sig för att springa offside, då det inte heller fanns till att börja med. Exakt hur andra idrotter kommer att utvecklas och förändras är förstås svårt att säga med säkerhet. Men om det är något man vet så är det att det åtminstone kommer ske förändringar.