Av

Så blir du ett fotbollsproffs: Vad bör man tänka på? Vem kan bli proffs? och hur kommer man hela vägen till toppen?

Info & Fakta

Det finns en rad olika faktorer som är viktiga för att det ska finnas förutsättningar för en person att bli fotbollsproffs. Somliga tror att det enbart handlar om talang och tur, men så enkelt är det självklart inte. Talang och tur är viktigt i sammanhanget och utan båda dessa faktorer når man aldrig hela vägen till toppen. Men det viktigaste och mest grundläggande för att bli fotbollsproffs kan man faktiskt själv påverka, till skillnad från talang och tur. Talang är något medfött och tur är något som enbart är några få förunnat.

Träning ger färdighet

Det mest grundläggande av allt när det gäller att bli fotbollsproffs är träning. Utan träning kommer man ingenstans. Men hur ska man träna och vad ska man träna? Här ska vi gå igenom vad man bör tänka på när det gäller just träningen. För det första är det viktigt att börja träna tidigt. De flesta som blivit fotbollsproffs har haft fotobollsintresserade föräldrar som gett barnet möjlighet att börja bekanta sig med bollar redan från mycket unga år. Att öva upp bollsinnet och känslan för spelet är något som man bör göra så tidigt som möjligt. Då skapar man de bästa möjliga förutsättningarna för att bli riktigt bra.

Träna mångsidigt och varierat

När det gäller hur och vad man ska träna så är det viktigt att komma ihåg att man inte bara behöver träna just fotboll om man vill bli fotbollsproffs. Många av de duktigaste spelarna har tränat många sporter som barn och först i tonåren gått över till att enbart fokusera på fotbollen. Henke Larsson är ett exempel. Klicka här för att läsa om Henke Larssons tankar kring proffsfotboll.

En fotboll på en fotbollsplan

En annan viktig aspekt när det gäller träningen är att träna riktigt mycket. De absolut bästa fotbollsspelarna i världen ägnade i princip hela sin barndoms fritid åt sport med fokus på fotboll. Det brinnande engagemanget måste finnas där, och man behöver ha en glöd och en passion som inte går över på grund av lite motgångar.

Träning är viktigast

För att bli fotbollsproffs och ta sig ända till toppen så gäller det att ha både tur och talang. Men det absolut viktigaste som vi har betonat i den här artikeln och fokuserat på är träningen. Det gäller att träna mångsidigt och fokuserat. Lägg mycket tid på träningen och glöm inte att du behöver ha en enorm passion och glöd för att orka träna så mycket som det krävs för att bli fotbollsproffs. Enbart de allra bästa och ihärdigaste klarar sig ända till toppen.

Comments are closed.