Av

Läs om Håkan Hellströms galna hyllning till favoritlaget!

Fans

”Änglarna har åkt på pisk, Gårdarna är grönsvarta” – detta citat från en låt av Håkan Hellström handlar, som många säkert vet, om fotbollslagen IFK Göteborg och GAIS. Håkan Hellström är en stor GAIS-supporter, vilket de flesta som till exempel har varit på hans spelningar vet om. Hyllningarna till favoritlaget – som givetvis är baserat i Göteborg, eftersom Hellström själv kommer därifrån – har varit många och hjärtliga. Idag förknippas fotbollslaget GAIS ofta med just artisten Håkan Hellström, och vice versa för den delen.

Före detta GAIS-spelare

Hyllningarna och kopplingarna till GAIS är många och stora för Håkan Hellström. Som ung spelade han själv för GAIS (men inte i A-laget, såklart). Efter att han lade fotbollsskorna på hyllan och började satsa på musiken har kärleken till laget visats på andra sätt. I texten till den populära låten Valborg sjunger han om att IFK Göteborg har förlorat, och att gårdarna är grönsvarta (GAIS’ färger). Låten som spelas när GAIS-spelarna marscherar in på sin hemma-arena är dessutom en låt av Håkan Hellström, nämligen Gårdakvarnar och skit. På flera av Håkans spelningar har han även hyllat laget genom att bära en GAIS-halsduk.

Besök på träningar

Håkan Hellström har självklart även sett flera av lagets matcher, och dessutom besökt några av lagets träningar. Här kan du läsa om ett av stjärnans många besök på lagets träningar under 2016, och flera har det varit. GAIS tycks älska Håkan Hellström lika mycket som Håkan Hellström älskar GAIS – och de båda stöttar varandra och lyfter upp varandra i olika situationer.

Fotboll på fotbollsplan

Håkan Hellström är dock inte ensam om att hålla på GAIS. Andra kända personer som gör det är musikern Ebbot Lundberg (The Soundtrack of Our Lives), Jonas Sjöstedt (partiledare för Vänsterpartiet) och Jan Eliasson (svensk diplomat). Trots att GAIS i dagsläget inte spelar i Allsvenskan har de fortfarande en stor och trogen fanskara.

Håkan Hellström – en trogen supporter

GAIS har många trogna supportrar, där en av de mest kända är allas vår Håkan Hellström. Han har sjungit om GAIS, besökt träningar och matcher och hyllat laget på olika sätt under sina spelningar. I dagsläget går det inte så bra för GAIS i superettan, där de spelar nu. Med trogna supportrar kan man hoppas att de kommer få krafter till att ta nya tag! Håkan Hellström är definitivt en sådan trogen supporter av det göteborgska och klassiska fotbollslaget GAIS.

Comments are closed.