Av

Grönsvart Passion – 25 kända GAIS-fans talar ut i ny bok med personliga intervjuer

Fans, Tips

Är du fotbollssupporter och ett fan av Göteborgslaget GAIS? Då borde du passa på att läsa boken Grönsvart passion – 25 samtal om GAIS, där olika GAIS-fans intervjuas. Bokens författare är Tony Balogh och boken släpptes i april år 2018. Några av dem som intervjuas i boken är skådespelaren Claes Malmberg, musikern Björn Gelotte i In Flames, filmregissören Roy Andersson och partipolitikern Jonas Sjöstedt. Låter det intressant? Här nedan kan du läsa lite mer om boken som både handlar om och är till för alla GAIS-fans.

Mer om boken

Givetvis handlar boken om GAIS, men den är vinklad till att infatta personliga intervjuer med 25 GAIS-fans och tillika profiler som under en längre tid har varit supportrar till laget. Du kan läsa om deras relation till laget. Förutom ovan nämna personer kan du givetvis läsa om en av de mest kända GAIS-supportrarna – Håkan Hellström – och hans relation till GAIS som både spelare inom klubben och supporter. Delar av intäkterna går direkt till GAIS supporterklubb, vilket förmodligen är ett plus i kanten för GAIS-supportrar som vill läsa boken. Bakom de vackra och effektfulla bilderna i boken står bland andra Claes Hillén.

Författaren Tony Balogh

Tony Balogh, författaren bakom Grönsvart Passion, är författare och sportjournalist till yrket. Givetvis är han också GAIS-supporter. Enligt honom är idén till boken unik i sitt slag, vilket kan göra den ännu mer intressant för såväl GAIS-supportrar som för andra fotbollsfantaster som i synnerhet intresserar sig för svensk fotboll. Här kan du läsa mer om författaren Tony Baloghs tankar kring boken.

Fotboll på en plan

Balogh själv har varit Gaisare sedan år 1980 och har arbetat som både kommunikatör och redaktör inom ramarna för laget. Förhandsbeställningarna av boken var många, och alla kostnader för tillverkningen av dem var således redan täckta innan boken ens hade lanserats. Sammanlagt rör det sig om 700 exemplar som kommer att säljas.

Skaffa din bok nu

Samhörighet är ofta viktigt inom många sporter, och fotboll är inget undantag. Samtidigt kan det vara intressant att läsa om andra personers kopplingar till ett lag trots att man själv inte håller på samma lag. Vare sig du är GAIS-supporter eller inte kan Grönsvart Passion ge dig något. I första hand är dock boken till för trogna och hängivna supportrar, som i den här boken av Tony Balogh kan bekanta sig med exempelvis Håkan Hellström, Roy Andersson och Jonas Sjöstedts relationer till laget.

Comments are closed.